VAPAAKSI RIIPPUVUUDESTA

Et ole yksin. Voimme auttaa

VAPAAKSI RIIPPUVUUDESTA

Et ole yksin. Voimme auttaa

JÄRJESTÖKLUBI: VAPAAKSI RIIPPUVUUDESTA

Monet asiat tuovat elämään mielihyvää ja iloa, kuten ruokaa, shoppailua tai pelaamista. Ongelma syntyy, jos elämän iloa riippuu yhdestä asiasta niin, että siitä tulee itselleen tai muille haittaa tai varaa. Riippuvuus voi syntyä eri aineista (ruokaa, alkoholia, päihteitä) tai tekemisistä (rahapelit, riskien ottaminen).
Osaatko tunnistaa, onko sinulla, läheisellä tai asiakkallasi riippuvuusongelma? Tiedätkö, miten voit auttaa heitä, tai keneltä pyytää apua?

Tiistaina 20. huhtikuuta Moniheli ry: n klubilla opitaan riippuvuudesta, siitä, miten siihen puututaan, ja mitä palveluja ja ratkaisuja on tarjolla yhdessä yhdistyksemme Samha ry: n kanssa.

Samhan tavoite on ennaltaehkäistä päihteiden väärinkäyttöä ja mielenterveysongelmia, lisätä tietoa päihde ja mielenterveysongelmista, luoda yhteisöön luottamusta ja parantaa kotoutumista. Opimme myös siitä, miten FARO ry:n Mapeli-hanke puuttuu rahapeliriippuvuuteen venäjänkielisten keskuudessa. Tilaisuudessa osallistujat voivat saada lisää tietoa ja työkaluja, jolla auttaa omaa lähipiiriä tai oman järjestön asiakkaita, joilla on riippuvuutta.

Vaikuta tilaisuuden sisältöön! Haluamme erityisesti kuulla tilaisuudessa, ovatko monikulttuuriset järjestöt kohdanneet riippuvuutta omissa yhteisöissä, millaista riippuvuutta, ja mitä he ovat tehneet tai haluaisivat tehdä tämän aiheen parissa. Ilmoittaudu ja ilmoita n. 5 minuutin puheenvuorostasi viimeistään su 18.4.2021 täyttämällä alla oleva lomake. Vahvistamme puheenvuorot erikseen sähköpostitse viimeistään päivän ennen tilaisuutta. Linkki verkkotilaisuuteen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ohjeiden kanssa, ja jaetaan tällä sivulla tilaisuuden päivänä, joten voi myös osallistua kuuntelijana ilman ilmoittautumista.

Tilaisuuden puhekieli (englanti tai suomi) valitaan ilmoittautumisten perusteella, mutta kommentteja, kysymyksiä tai puheenvuoroja voi esittää tilaisuuden aikana kummallakin kielellä. Diat ovat suomeksi ja englanniksi ja käännämme toisella kielellä pidetyt puheenvuorot. Kieliosaaminen otetaan myös huomioon ryhmätyössä.

Ilmoittaudu