RASISMI JA SYRJINTÄ

Et ole yksin. Me taistelemme rasismia vastaan

RASISMI JA SYRJINTÄ

Et ole yksin. Me taistelemme rasismia vastaan

SINÄ, MINÄ JA HE: SYRJINTÄ SUOMESSA

Rasismilla ja syrjinnällä voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus mielenterveyteen, etenkin jos sitä kokee useasti. Rasismi voi johtua monesta tekijästä, kuten pelosta, ennakkoluuloista, stereotypioista ja välinpitämättömyydestä. Me SAMHA ry:ssä emme suvaitse rasismia ja syrjintää missään muodossa. Kaikilla ihmisillä on perusoikeus tulla kohdelluksi tasavertaisesti ja kunnioittaen.
Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) Kansainvälisen rotusyrjinnän poistamisen päivän (21.3.2021) kunniaksi, SAMHA ry julkaisee videokilpailun.
Kutsumme teidät kaikki osoittamaan tukea, taistelemaan rasismia vastaan ja osallistumaan kampanjaan. Rohkaisemme ihmisiä aloittamaan ja osallistumaan keskusteluun rasismista. Kaikkien videoiden lähettäjien kesken arvomme palkinnon.

Ohjeet:
Lähetä meille video, missä vastaat seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitä mieltä olet rasismista ja syrjinnästä, etenkin Suomessa?
  2. Miten rasismi ja syrjintä on vaikuttanut sinuun ja sinun elämääsi?

Lähetäthän videon meille Google Drivessä, WeTransfer tai sähköpostilla osoitteeseen: social@samha.fi,
(Vinkki: Lisäpisteitä jos kuvaat videon vaakasuoraan ja siinä on hyvä äänentoisto, sekä jos julkaiset videon omalla some-tililläsi ja tägäät meidät (samha_ry). Haasta myös kaverisi osallistumaan kilpailuun ja käytä hashtageja #samhaxracism #endracismtoday

Kolme videota palkitaan. Kaikilla videoilla on mahdollisuus päästä meidän nettisivuille ja some-tilille.
Toivomme, että jakamalla ideoitanne ja kokemuksianne rasismista ja syrjinnästä, saamme aikaiseksi keskustelua rasismista ja syrjinnästä Suomessa. Yhdessä voimme vaikuttaa ja pistää lopun jokapäiväiselle rasismille ja syrjinnälle, jota ihmiset Suomessa kokevat.

Kokemuksen jakaminen voi olla terapeuttinen kokemus sinulle, ja auttaa muita ymmärtämään etteivät he ole yksin ja antaa toivoa.

Voit tehdä videon myös anonyymisti, jos haluat. Otamme sinuun yhteyttä, jos haluamme jakaa tarinaasi.

Jos haluat jakaa tarinasi ja kokemuksesi ilman videota, täytä alla oleva lomake. Kuulemme mielellämme tarinasi silti.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.
Choose File

Haluamme jakaa teidän tarinoita syrjinnästä osoittaaksemme kuinka Suomessa ihmiset kohtelevat toisiaan ja kuinka ihmiset kokevat muiden kohtelun. Lähettämällä tarinasi hyväksyt tarinasi jakamisen. Jos et halua, että tarinaasi jaetaan, tai haluat olla anonyymi, kerrothan siitä meille viestissä, kun lähetät videon.

Lisätietoa löydät  ja .

Löydä oma tapasi osallistua toimintaamme

Tutkimukset ja Kyselyt

Auta meitä ymmärtämään mielenterveyttä ja päihderiippuvuutta!
Osallistu tutkimuksiin, selaa niitä sivun alhaalla ja osallistua jo tänään

LUE LISÄÄ

Koutsi Valmennus: matka hyvinvointiin, yhteisön luottamukseen ja integraatioon

Haluatko tietää enemmän mielenterveydestä ja päihteiden käytöstä sekä kuinka voit auttaa muita näiden haasteiden kanssa? Liity koutsi valmennus ohjelmaamme aloittaaksesi matkan hyvinvointiin, yhteisön luottamukseen ja integraatioon. Katso kalenterimme, milloin seuraava valmennus ryhmä kokoontuu ja ilmoittaudu mukaan!

LUE LISÄÄ

Ryhmä Oppiminen: liity nuorten kokouksiin jaa kokemuksia

Nuorten ryhmät ovat tarkoitettu nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Järjestämme viikoittaisia tapaamisia opiskelijoiden kanssa auttaaksemme heitä ymmärtämään heidän omia tarpeitaan ja tukeaksemme heidän kasvua, sekä lisätäksemme yleistä hyvinvointi tietämystä.

.

LUE LISÄÄ

Jaa tarinasi

Jaa tarinasi kanssamme. Kuinka päihteiden väärinkäyttö tai mielenterveys vaikuttaa sinuun (tai mihin tahansa muuhun mielestäsi tärkeään keskustelun aiheeseen)? Jos haluat jakaa tarinasi auttaaksesi muita, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin! Voit jakaa tarinasi myös nimettömästi.

LUE LISÄÄ

Tue meitä tai tee vapaaehtoistyötä

Etsimme jatkuvasti lisää vapaaehtoisia ja tukea! Resursseja ja rahoitusta tarvitaan aina lisää! Ota yhteyttä jo tänään ja katsotaan, miten voit auttaa yhteisöämme!

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Järjestä tapahtuma kanssamme

Haluatko järjestää tapahtuman kanssamme? Toimistomme on käytettävissä tapahtumallesi tai koulutuksille, ota meihin yhteyttä jo tänään!

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

“Palkkaa meidät” järjestämme seminaareja, webinaareja ja koulutuksia

Olemme valmiita tulemaan puhumaan myös teidän seminaariin, koulutukseen tai webinaariin! Tarjoamme kaikenlaisia ​​koulutustilaisuuksia mielenterveydestä ja päihteiden käytöstä. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja!

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Opiskelijat / harjoittelija / opinnäytetyö tai projektityö

Auta meitä luomaan enemmän verkostoja yhteisöihin! Haluatko suorittaa harjoittelun kanssamme? Tai opinnäytetyösi? Tai suunnitella projektityön kanssamme? Olemme aina iloisia siitä, että meillä on harjoittelijoita, jotka voivat auttaa meitä keksimään uusia innovaatioita ja ideoita..

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Tule kumppaniksi

Etsimme jatkuvasti lisää kumppaneita. Auta meitä projekteissa. Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Osallistu kilpailuun (videokilpailu, kirjoituskilpailu jne.)

Osallistu viimeisimpään kilpailuun, jossa voit voittaa palkinnon! Esittelemme parhaiden osallistujien työt ja käytämme niitä projektien kehittämiseen! Katso meidän sosiaalisen median päivitykset ja pysy ajan tasalla!

LUE LISÄÄ

Opiskelijoiden artikkelit / blogit

Haluatko olla esillä sivustollamme? Lähetä asiaankuuluva artikkeli tänään! Alla on esitelty artikkeleita, jotka yhteisömme jäsenet ovat kirjoittaneet.

LUE LISÄÄ

Rasismin vastainen kampanja

Rasismilla ja syrjinnällä voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus mielenterveyteen. Haluamme rohkaista ihmisiä aloittamaan ja ottamaan osaa keskusteluun rasismista. Lähetä meille videosi.

LUE LISÄÄ