RASISMI JA SYRJINTÄ

Et ole yksin. Me taistelemme rasismia vastaan

RASISMI JA SYRJINTÄ

Et ole yksin. Me taistelemme rasismia vastaan

SINÄ, MINÄ JA HE: SYRJINTÄ SUOMESSA

Rasismilla ja syrjinnällä voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus mielenterveyteen, etenkin jos sitä kokee useasti. Rasismi voi johtua monesta tekijästä, kuten pelosta, ennakkoluuloista, stereotypioista ja välinpitämättömyydestä. Me SAMHA ry:ssä emme suvaitse rasismia ja syrjintää missään muodossa. Kaikilla ihmisillä on perusoikeus tulla kohdelluksi tasavertaisesti ja kunnioittaen.
Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) Kansainvälisen rotusyrjinnän poistamisen päivän (21.3.2021) kunniaksi, SAMHA ry julkaisee videokilpailun.
Kutsumme teidät kaikki osoittamaan tukea, taistelemaan rasismia vastaan ja osallistumaan kampanjaan. Rohkaisemme ihmisiä aloittamaan ja osallistumaan keskusteluun rasismista. Kaikkien videoiden lähettäjien kesken arvomme palkinnon.

Ohjeet:
Lähetä meille video, missä vastaat seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitä mieltä olet rasismista ja syrjinnästä, etenkin Suomessa?
  2. Miten rasismi ja syrjintä on vaikuttanut sinuun ja sinun elämääsi?

Lähetäthän videon meille Google Drivessä, WeTransfer tai sähköpostilla osoitteeseen: social@samha.fi,
(Vinkki: Lisäpisteitä jos kuvaat videon vaakasuoraan ja siinä on hyvä äänentoisto, sekä jos julkaiset videon omalla some-tililläsi ja tägäät meidät (samha_ry). Haasta myös kaverisi osallistumaan kilpailuun ja käytä hashtageja #samhaxracism #endracismtoday

Kolme videota palkitaan. Kaikilla videoilla on mahdollisuus päästä meidän nettisivuille ja some-tilille.
Toivomme, että jakamalla ideoitanne ja kokemuksianne rasismista ja syrjinnästä, saamme aikaiseksi keskustelua rasismista ja syrjinnästä Suomessa. Yhdessä voimme vaikuttaa ja pistää lopun jokapäiväiselle rasismille ja syrjinnälle, jota ihmiset Suomessa kokevat.

Kokemuksen jakaminen voi olla terapeuttinen kokemus sinulle, ja auttaa muita ymmärtämään etteivät he ole yksin ja antaa toivoa.

Voit tehdä videon myös anonyymisti, jos haluat. Otamme sinuun yhteyttä, jos haluamme jakaa tarinaasi.

Jos haluat jakaa tarinasi ja kokemuksesi ilman videota, täytä alla oleva lomake. Kuulemme mielellämme tarinasi silti.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.
Choose File

Haluamme jakaa teidän tarinoita syrjinnästä osoittaaksemme kuinka Suomessa ihmiset kohtelevat toisiaan ja kuinka ihmiset kokevat muiden kohtelun. Lähettämällä tarinasi hyväksyt tarinasi jakamisen. Jos et halua, että tarinaasi jaetaan, tai haluat olla anonyymi, kerrothan siitä meille viestissä, kun lähetät videon.

Lisätietoa löydät  ja .