MITÄ ON PÄIHTEIDEN VÄÄRINKÄYTTÖ?

Päihteiden väärinkäyttö tarkoittaa psykoaktiivisten aineiden, mukaan lukien alkoholin ja laittomien ja laillisten huumeiden, haitallista tai vaarallista käyttöä. Psykoaktiivisten aineiden käyttö voi johtaa riippuvuusoireyhtymään – käyttäytymisen, kognitiivisten ja fysiologisten ilmiöiden klusteriin, joka kehittyy toistuvan päihteiden käytön jälkeen.

Mitä addiktio ja päihteiden väärinkäyttö ovat?

Riippuvuus on tila, joka saa ihmisessä äärimmäisen tarpeen jotain asiaa kohtaan, joka antaa voimakasta nautintoa, mikä tekee hänestä kykenemättömän hallitsemaan käyttöä sekä löytämään kaikki mahdolliset keinot saada mitä haluaa ajattelematta siihen liittyvistä haitallisista seurauksista.
Ihmiset, joilla on vakava riippuvuus, käyttävät yleensä tiettyjä aineita, kuten alkoholia ja / tai erityyppisiä huumeita, he ovat tietoisia vahingoista, mutta käyttävät edelleen huolimatta itselleen aiheuttamasta peruuttamattomasta vahingosta.

Ihmiset voivat tulla riippuvaisiksi useista aineista

  • Alkoholi
  • Tupakka
  • Cannabis
  • Erilaiset lääketyypit, kuten rauhoittavat lääkkeet, masennuslääkkeet,, unilääkkeet, anksiolyytit jne
  • Inhalaattorit, kuten liima, maali, ohenteet ja ilokaasu
  • Opioidikipulääkkeet, kuten kodeiini, Subutex, heroiini
  • Stimulantit, kuten kokaiini, amfetamiini

Näiden aineiden toistuva käyttö voi johtaa haitallisiin muutoksiin aivoissa ja niiden toiminnassa, mikä tekee huumeiden käytöstä ihmisille täysin pakonomainen.

Tapoja, joilla voimme auttaa

Jos haluat saada lisätietoja riippuvuuksista ja / tai päihteiden väärinkäytöstä ja kuinka saada apua, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse, puhelimitse tai Whatsappilla. Voit myös ottaa yhteyttä sosiaalisessa mediassa. Lisäksi voit tavata meidät varaamalla ajan tai tulla toimistollemme. Jos sinulla on vaikeuksia oman hyvinvoinnin kanssa, ovemme on aina avoin. Paikkamme on turvallinen ja tuomitsematon ympäristö kaikille riippumatta elämäntilanteesta

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Päihteiden väärinkäyttö ja mielenterveyden info

SAMHA pyrkii estämään päihteiden väärinkäyttöä ja mielenterveyden ongelmia sekä niiden kielteisiä vaikutuksia ulkomaalaistaustaisten yhteisöissä Suomessae.

Masennus

Kausiluontoinen masennus

Ahdistuneisuushäiriö

Kaksisuuntainen mielialahäiriö

Itsetuhoisuus

Stressi

Loppuunpalaminen

Opioidiriippuvuus